Do okresního derby ve Štětí naskočil tehdy až od 46. minuty, na trávníku se hned zapojoval do kombinací, pomohl i k vedení 2:0. Jenže přišla 83. minuta, vyloučení a domácí stačili vyrovnat na 2:2, navíc zvládli lépe penalty a připsali si celkově dva body.
Spoluhráči i trenér Marián Řízek byli hodně rozezlení. A proč vlastně viděl ofenzivní středopolař či útočník červenou kartu?

„Za použití pohoršujících, urážlivých, ponižujících výroků nebo gest," stojí v zápise o utkání, kde jsou i vyřčená slova. „Na půlce jsem přišel o míč, asi to tak strašný faul nebyl, ale ulevil jsem si. Přiznám, že vulgárně. Rozhodčí si to vzal na sebe, ale já byl spíš naštvaný na protihráče, flustrovaný z toho, že jsem akci pokazil. Ale to je jedno, stejně se to hodnotí jako nesportovní chování. Hned jsem věděl, že je zle. Byla to moje blbost, pro to není žádná omluva."

V DOBŘE ROZEHRANÉM utkání ve Štětí dostal hrobecký útočník (vlevo) v závěru zcela zbytečnou červenou kartu.

Brandejs už na Podřipsku několik sezón působil, z východních Čech se dostal do SK Roudnice. „Z Hradce Králové, kde jsem začal s fotbalem a hrál do dorostu, jsem přešel do Prahy. No a když Vašek Hrdlička, vlastník Libuše, kde jsem kopal, šel jako trenér do Roudnice, tak jsem šel také. Zažil jsem tam vlastně i krajský přebor, ze kterého jsme postoupili až do třetí ligy. Na to se vzpomíná dobře. Byly to parádní roky. Třeba v divizi a první rok ČFL, to jsme jezdili z Prahy s Vendou Laušmanem a Vítkem Kalou, říkali nám auto debilů. Asi kvůli té muzice, co jsme poslouchali (smích). Ale můžu říct, že to byla doba, kdy jsem se těšil na každý trénink i zápas."

Jenže z Roudnice „Brendy" nečekaně odešel na začátku r. 2014. „Šel jsem na půl roku studovat do Madridu. Po návratu jsem zvažoval, jestli ještě hrát. Asi šest měsíců jsem si nekopl. V průběhu sezóny ale přišla nabídka z Velvar, kde trénoval bývalý kouč Roudnice Pavel Janeček. Uvědomil jsem si, že by mi fotbal chyběl. Když se to domluvilo a začal jsem stíhat s prací, znovu jsem začal. Teď jen dopsat tu moji diplomku. To už dělám asi rok a půl. Už to musím dodělat."

V Hrobcích se Brandejs s některými bývalými spoluhráči potkává. „Přišel jsem sem zatím na půlroční hostování primárně z toho důvodu, že jsou tady kluci z Roudnice, dobrá parta. Proto mě ta červená štve. Tajně doufám, že se třeba najde nějaká polehčující okolnost. Opravdu nebývám vylučovaný, co si vzpomínám, tak snad jednou po dvou žlutých. Nevím, jestli se k tomu dá přihlédnout. Těch šest zápasů je fakt hodně."