Hostovice – Pokratice 3:2 pk.

„V první půli jsme byli lepší a měli jsme dvě velké šance. Jenže jsme měli smůlu, Gajdoš nastřelil tyč a Štorc břevno," vyprávěl vedoucí domácího mužstva Roman Löffler. Aby toho nebylo málo, museli domácí z důvodu zranění střídat dva hráče. „Křesánek skončil v nemocnici, v souboji mu protihráč zlomil nohu," mrzelo Löfflera.

Po pauze už se diváci dočkali i gólů. „Ze dvou brejků v 70. a 73. minutě šly Pokratice do vedení 2:0. Kluci ale nesložili zbraně a ukázali velkou vůli. Šli do toho na krev a v 80. minutě snížil Černohorský. O čtyři minuty později pak srovnal Dvořák. Pokratice už si asi myslely, že to mají vyhrané. V rozstřelu byla psychická výhoda na naší straně a hosté nedali ani jednu penaltu. Jsou to pro nás cenné body," uzavřel povídání vedoucí týmu.

Branky: Černohorský, Tovara – Písař, Rondoš, ŽK 0:1, poločas 0:0, r. Šefčík, 80.
Pokratice: Slanina – Dufek, Vlašič, Chvála, Loula (90. Rosenkranc) – Smetana, Kyzlík, Kolomazník, Rondoš – Písař, Bader (64. Mikoláš).


Brná – Křešice 4:0

Výsledek vypadá na papíře jako jednoznačná záležitost, Křešice ale bojovaly v Brné o body, co jim síly stačily.

„Dělaly vše proto, aby nějaký ten bod získaly. Naše hra byla v prvním poločase ospalá," přiznal trenér Brné Milan Česlák. I přesto se domácí dostávali do šancí z kategorie vyložených. „Vypracovali jsme si jich řadu a mohli tak rozhodnout už v prvním poločase, ale nepovedlo se," mrzelo trenéra.

Ujala se tak jediná akce, kdy rohový kop zakončil Culek a poslal domácí do kýženého vedení. „To nás uklidnilo, hosté spoléhali na kombinační hru, která nám dělala problémy, ale více než po vápno jsme je nepustili. Po změně stran jsme se zlepšili," potěšilo Česláka.

A přišlo i navýšení skóre. „Po hodině hry utekl Gibala, byl ve vápně faulován, pokutový kop proměnil Tomáš Heřman," popsal druhou trefu kormidelník Brné. Ta třetí padla po krásném pasu Gibaly, který zakončil hlavičkující Culek. „To byl ten poslední hřebíček, na konci si ještě hosté dali vlastní gól," poznamenal v závěru Milan Česlák.

Branky: Culek 2, T. Heřman pk., vl., ŽK 1:5, poločas 1:0, r. Maleček, 80.
Křešice: Větvička – Pekárek, Suchánek, Cibulka, Tirdil (90. Hensch) – Lébl, Patka, Kučera (66. Rusý), Kasal – Satran, Lepič,


Rumburk – Lovosice B 2:3 pk.

Aktivnější byly v úvodu Lovosice, své šance ale neproměnily. Skóre se tak měnilo až v 52. minutě, kdy dostal Rumburk z dorážky do vedení Hejl. Hosté ale zabrali a dvěma góly otočili zápas. Domácí ale stačili ještě pět minut před koncem srovnat. V penaltách byli však Lovosičtí stoprocentní.

Branky: Hejl 2 – Klement, Walter, ŽK 2:3, poločas 0:0, r. Holly, 50.
ASK Lovosice B: Šafránek – Drbal, Vochomůrka, Kovařík, Kočina – Babobrák (60. Kroupa), Hušek, Walter, Krpeš (54. Klement) – Podrazil. Espinosa.