Roudnice – Liběšice 1:4 (1:1)

Roudnice vedla, ale Liběšice, které ještě do poločasu srovnaly, dotáhl za vítězstvím Vlasák, který připravil tři branky svého týmu.

„V prvním poločase jsme hráli aktivně a vytvořili si řadu šancí, bohužel jsme je trestuhodně zahazovali. Vedli jsme, ale druhý gól jsme nepřidali a soupeř pak vyrovnal. Ve druhé půli nás soupeř začal přehrávat a měl i více ze hry. Po druhém gólu jsme se nedokázali vrátit do zápasu. Liběšice byly důraznější a v závěru přidaly ještě další dva góly. Na těžkém terénu mi chyběla od našich hráčů větší agresivita a nasazení," poznamenal vedoucí domácího SK David Lisec.

„Bylo jasné, že rozhodne morálka a srdíčko. A ukažte mi jediného hráče domácích, který se pokusil o skluz. Ve stále se zhoršujícím počasí chtělo víc naše mužstvo, a také pro vítězství udělalo maximum," zhodnotil zápas trenér vítězů Jaroslav Bula.

Branky: Mencl – Petrus 2, Vlk, Forgač.
Roudnice: Vaník – Chládek, Körmendy, Kotrba, Hrdlička – Vaněk (76. Poláček), Čížek – Štulc (81. Jirásek), Gaube, Mencl – Ortbauer (86. Vilánek).
Liběšice: Koryťák – Novotný, Koráb, Blažíček, Janda – Petrus, Nepovím, Knop (69. Forgač), Hambálek (46. Fischer) – Vlk, Vlasák.


Lukavec – Lovosice B 1:0 (1:0)

„Nejdůležitější jsou tři body. Kdyby se ovšem udělovaly za herní projev, tak asi žádné nemáme. Hráli jsme většinu času proti oslabenému soupeři, tedy proti deseti, pak i proti devíti, ale nedokázali jsme Lovosice přehrávat v poli. Hosté hráli na riziko a neustále hrozilo, že srovnají. Naštěstí jedna z fotbalových disciplín je i kázeň a i díky tomu jsme vyhráli po penaltě," oddychl si domácí trenér Oldřich Němec.

Branka: C. Udatný z pen.
Lukavec: Jan Brožík – Kořínek (Jar. Brožík), Hamza, Richtr, Quaiser – Zabák, Orem, Šenfeldr, Henzl – C. Udatný, Štěpán (Vacek).
Lovosice B: Marek Šafránek – Mart. Šafránek, Kočina, L. Hrdý, T. Hrdý – Espinosa, Hušek, Krpeš, P. Hruza – S. Hruza, Podrazil.


Černiv – Louny B 2:1 (1:1)

Černivští těžký úvod jara zvládli. Prohrávali sice po vlastní brance, ale nakonec utkání otočili. Nastoupil i Netolický st., který tím dostal od klubu dárek ke svým šedesátým narozeninám.

Branky: Mir. Prágl, Lubas – vlastní.
Černiv: Spodniak – Vít, M. Prágl, Tichý, Lédl – Bovška, Štros, Hulala, Netolický st. (11. R. Lubas, 80. Česal), Ma. Prágl – Netolický (70. Šilhan).


Hrob – Rovné 2:0 (0:0)

Podřipan nebyl v duelu favoritem, přesto domácí tým podle slov předsedy Zdeňka Fengla potrápil. „Je to tak, minimálně na bod jsme měli. Herně jsme na tom byli lépe, dostali jsme gól asi dvacet minut před koncem v podstatě z ničeho. Přišel roh a domácí to tam se štěstím dali. Pak jsme to ještě více otevřeli a z brejku inkasovali podruhé. Je to škoda, minimálně na bod jsme tady měli. Domácí podržel skvělý gólman."

Branky: Pištora, Jasukevič.
Rovné: Kryner – Cuchý, Vilánek, Šámal, Boura (70. Šíma) – Drobný, Syrový, Ullman (75. Novák), Konečný – Řezáč, Kouba.


Č. Kopisty – Osek 1:2 pen. (1:0)

„Z naší strany to bylo velmi nepovedené utkání, které mělo být rozhodnuté do poločasu minimálně čtyřmi góly. Soupeř vyrovnal z penalty po jednom brejku, kterému předcházela naše útočná standardka. Kdybychom dnes hráli dalších devadesát minut, tak gól stejně nedáme. Tutové šance bych nespočítal na prstech jedné ruky, vše jsme korunovali neproměněnou penaltou v zápase a pak i v rozstřelu, ale i takový je fotbal," povzdychl si trenér domácích Jiří Krejza.

Branka domácích: Rážek.
Č. Kopisty: Kubíček – Bergl, Horák, L. Podaný, Šumichrast (46. Weber) – Matička, Čámský, V. Kutzler, Bursa – M. Krejza (60. R. Krejza), Rážek (46. Kunert).


Libochovice – Straškov 1:0 (1:0)

Derby rozhodla jediná trefa. V prvním poločase si na prudkou přihrávku naběhl do vápna M. Hudik a prostřelil straškovského gólmana. „Domácí se na nás připravili. Třeba Šimralovi nedovolili rozehrávku, byli bojovnější, měli i více šancí. Vyhráli zkrátka na těžkém terénu zaslouženě. Zápas odchytal náš gólman se zraněnou rukou, dnes už má dlahu. Příště nebude k dispozici. Stejně tak Blažek, který dostane trest za vyloučení v dresu Štětí. Budeme mít starosti se sestavou," dodal předseda Sokola Straškov Petr Kloub. „Hosté měli sice dvě tutovky, ale my těch šancí měli opravdu víc. Soupeř se mi zdál docela odevzdaný, každopádně ty tři body bereme všemi deseti," neskrýval radost z výhry domácí kouč Jiří Böhm.

Branka: M. Hudik.
Libochovice: Kratochvíl – Šedivý, Wiesner, Ellman, Chlouba – Řezníček, Pazdera, O. Hudik, Zuna – Jopa, M. Hudik.
Straškov: L. Kloub – Švec, Vlastník, Lomaz, Pešek – Hyšman, Šimral, Pokorný, Voves (80. Jetelina) – Mareš, Kincl.


Libotenice – Bezděkov 1:5 (1:3)

„Po dlouhé zimní pauze jsme měli obavy, jak na tom budeme po herní stránce, ale zápas v Libotenicích byl pro nás příjemným překvapením. Od začátku jsme měli hru i výsledek pod kontrolou. Po rychlých přímočarých akcích jsme se až nečekaně snadno dostávali do zakončení. Na začátku druhého poločasu se domácí ještě snažili nepříznivý výsledek zvrátit, ale dvěma góly jsme celkové skóre pojistili. Myslím, že diváci viděli zajímavé bojovné utkání, kde jsme nakonec oproti podzimu, byli úspěšnější my," dodal bezděkovský trenér Tomáš Martan.

Branky: Bělík – Jirásek 2, Krása, Pištora, Vokálek.
Libotenice: Škárka (46. Malý) – Hála, Krch, Ort, Illes – Farkaš (75. Smagovič), Knapík, Mihálik, M. Vecko – Bartůněk (70. Mazánek), Bělík.
Bezděkov: Lauko – Řezníček, J. Čížek, J. Adelt, Čaněk – Pištora, Vokálek, Matoušek, Krása – O. Čížek, Jirásek (65. M. Adelt, 75. Čermák).