Derby mezi domácím SK a hostujícími Pokraticemi se nehrálo v rukavičkách. Zápasu byl patrně přítomný fotbalový pán bůh, který zabránil tomu, že se nikdo z hráčů jedné či druhé strany neporoučel na marodku.

Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by mohlo dojít na souboje na hraně pravidel. Hostitelé mohli po čtvrthodince vést klidně 2:0. Předvedli ale výprodej šancí. Skóroval pouze Polák. Na druhé straně hned v prvním vážnějším zakončení po zaváhání asistenta na lajně (pustil ofsajd?) se povedlo Písařovi vyrovnat. Střetnutí se vyrovnalo, i když v koncovce byli přece jen pilnější Hrobečtí. Zkušený gólman Ekrt však nezapomněl nic ze svých divizních dovedností. Hravě si poradil i s nebezpečnější herní situací soupeře. Nejen na lajně, ale i včasným vyběhnutím.

Po přestávce se přitvrdilo. Po souboji útočníka Brožíka a Ekrta posoudil arbitr snahu hrobeckého forwarda jako faul a po udělení druhé žluté karty ho poslal pod sprchy. Kdo očekával, že hosté více jak půlhodinovou přesilovku využijí k tomu, aby si odvezli plnu mošnu, pak se mýlil. Byli nerozhodní v zakončení i v momentech, kdy se šance ke skórování doslova vnucovala.

Stejně tak v případě střídajícího hrobeckého Neumana. Ten jednak nedotáhl do zakončení příležitost, kdy díky zaváhání zadáků Sokola šel sám na Ekrta, ale míč ho v rozhodujícím okamžiku neposlechl podle jeho představ, jednak nedlouho poté, co jeho hlavička minula cíl.

„Jsme rádi za dva zlaté body. Proto, že domácí měli skutečně v úvodu tlak, šance, které naštěstí neskončily brankou. Při penaltovém rozstřelu jsme s Vlastou Tůmou nepochybovali, že uspějeme," ohlédl se za derby jeden z koučů Sokola Miloslav Macel. „Co dodat k jeho slovům? Pakliže neuklidíme do brány jasné tutovky, nemůžeme se divit, že zápas skončil tak, jak skončil," nechal se slyšet Macelův protějšek hrobecký kouč Marián Řízek.

Hrobce - Pokratice 1:2 po pen. (1:1)

Branky: 18. Polák - 20. Písař, ŽK 3:5, ČK Brožík (Hr.), r. Suchánek. 60.
Hrobce: Lukeš - P. Bartůněk (62. Horký), Hora, Hendrich, Púčala - J. Slavíček (80. Vokálek), Polák, Mikas, P. Slavíček (46. Neuman) - Brožík, Gaube (62. Lukášek).
Pokratice: Ekrt - Chvála, Krejčík, M. Slabý, Janda (46. Suk) - Vlašič, Kocman, Grunert, Knop - Bergman, Písař.

Křešice doma získaly jen bod, když podlehly Střekovu po penaltách. „První půle byla bez šancí, hrálo se od vápna k vápnu. Ve druhé jsme soupeře zatlačili a Elmerich připravil šanci Lejčkovi, který nás střelou k tyči poslal do vedení. Pak mohl zvýšit Rohlík, ale gólman jeho střelu vyrazil," popisoval dění na hřišti kouč Osady Petr Čítek.

Dvacet minut před koncem duelu hosté inkasovali, když se prosadil Lepič. V penaltách rozhodl o druhém bodu pro Střekov Řezníček. „Před zápasem bych dva body bral, ale vzhledem k průběhu jsme mohli i vyhrát. V utkání padlo hodně karet, ale se soupeřem jsme se shodli, že sudí zápas na obě strany nezvládl," dodal kouč Osady.

Křešice - Střekov 1:2 po pen. (0:0)

Branky: Lepič - Lejček, ŽK 7:4, ČK Kuchař Šimek, r. Spišák, 60.
Křešice: Větvička - Mikina, Nesvatba, Chlouba, Suchánek - Lepič, Faust, Patka, Kuchař - Bystrov (46. Matička), Satran.

Travčice nevstoupily do zápasu s Rumburkem dobře. „Rychle jsme prohrávali, ale podařilo se nám srovnat krok. Konečný výsledek je sice jednoznačný, ale podle mě až tak neodpovídá. Dlouho to bylo 2:3, hosté definitivně rozhodli v poslední desetiminutovce. Zápas byl spíš vyrovnaný, bojovalo se o střed hřiště.

Je však pravda, že nám dělal problémy rychlý přechod Rumburských do útoku. Abych se přiznal, měl jsem větší obavy, ale všichni kluci se k tomu postavili dobře, makali. Holt se prohrálo, to je fotbal," dodal šéf travčického klubu Miloslav Tlatla.

Travčice - Rumburk 2:5 (2:3)

Branky: Durček 2 - Buriánek, vlastní, Farkaš, Chlada, Trégr, ŽK 3:2, r. Sedláček, 90.
Travčice: Němec - Sedlák (63. Kavina), Matouš, Hanč, Husar (70. Sýkora) - Červenka, Kočí, Šťástka (53. Janouš), Durček (80. Stejskal) - Polák (85. Serbený), Mazánek.