KŘEŠICE

Děčín nastoupil do duelu s Křešicemi bez několika hráčů základní sestavy a byl pro hosty snadným soustem. Svěřenci Pavla Horáčka doma prohráli vysoko 0:4 a prohloubili tak krizi z posledních dvou zápasů.

„Měli jsme velké problémy se sestavou. K nemocným a zraněným Gaherovi, Timofijovi, Horákovi, Smutném a Hadravovi přibyl ještě vyloučený Stach," postěžoval si vedoucí Junioru Miroslav Tyl.

Na hřišti to bylo celkem vyrovnané, ovšem Děčín kupil jednu chybu za druhou. První gól padl lobem zhruba z třiceti metrů, u druhého chyboval při zpracování Beneš, u třetího zase zkušený Stejskal. A čtvrtý zásah přidaly Křešice, pro které to byla první tříbodová výhra v sezóně, po další minele v domácí rozehrávce.

Děčín tak v posledních třech zápasech neurval bod, nedal ani jeden gól, naopak celkem inkasoval 11 branek. „Hra byla vyrovnaná, ovšem my jsme udělali hodně chyb. Na druhou stranu jsme branku hostí prakticky neohrozili," přiznal Miroslav Tyl.

Děčín - Křešice 0:4●Branky: 7. a 24. Lepič, 59. Suchánek, 65. Lébl, ŽK 1:1, poločas 0:2, r. Smreček, 50.
●Křešice: Větvička - Tuháček, L. Hrdý, T. Hrdý, Suchánek, Schoř, Kühn, Lenrt, Lébl, Loula, Lepič (73. Rusý).


LIBOCHOVICE

Pořádnou ostudu si uřízli fotbalisté Střekova. Na domácím trávníku zcela vyhořeli v souboji s předposledním týmem tabulky z Libochovic, neproměnili dvě penalty a utrpěli ostudný výprask 0:6! „Bylo to totální fiasko," přiznal po utkání trenér Osady Martin Beran.

Už před zápasem měli Střekovští problémy. Sešlo se jich totiž jen jedenáct. „Neměli jsme nikoho na střídání a čtyři hráči nastoupili po zranění. Spíše to odkulhali, aby se vůbec hrálo," vyprávěl Beran a pokračoval: „První laciný gól jsme dostali už v úvodní minutě, ale rozhodující okamžik přišel zhruba v 25. minutě, kdy Novotný neproměnil penaltu. Vzápětí jsme totiž inkasovali podruhé a pak jsme se úplně sesypali. Výsledkem byl poločasový stav 0:4," hlesl Beran.

Do druhého dějství šli domácí fotbalisté s jasným cílem alespoň trochu výsledek zkorigovat. „A měli jsme ideální příležitost. Hráč totiž chytil ve vápně míč rukou, byl vyloučen a kopali jsme druhou penaltu. Jenže neuspěl ani Chrudimský a to nás úplně dorazilo. Vzápětí jsme dostali ještě dva góly a posledním hřebíčkem do rakve pak bylo zbytečné vyloučení Novotného," kroutil trenér Beran hlavou.

Po utkání prý v kabině ani nezvýšil hlas. „Nemělo to žádný smysl. Na hráčích bylo vidět, že jsou dole. Bylo by to kontraproduktivní," míní trenér.

Střekov - Libochovice 0:6●Branky: 1. a 41. O. Hudik, 54. a 67. Musil, 36. Tuček, 45. M. Hudik, ŽK 2:2, ČK Novotný Zůna, poločas 0:4, r. Klimpl, 70.
●Libochovice: Krpeš - Novák (59. Košťál), Wiesner, Chlouba, Zůna - Horký, Oros (70. Oliva), O. Hudik (80. Wald), Tuček (67. Urban) - M. Hudik (75. Šturm), Musil.


LOVOSICE

Lovosičtí se stále nemůžou pořádně rozjet. Body jim naskakují jen pomalu. O víkendu získali na domácí umělce pouze jeden. Zbylé dva si odvezl po penaltovém rozstřelu Duchcov. Pro domácí to by už třetí neúspěšný.

Od úvodních minut bylo patrné, že hosté přijeli s defenzivní taktikou. Tam jim i díky nepřesnostem domácích vycházela. Navíc v 37. minutě potrestali chybnou rozehrávku Giňou. Lovosice ve druhém poločase tlačily, měli hodně nadějných příležitostí, dočkaly se ale až čtvrthodinky před koncem, kdy dokonce dvěma slepenými góly Kloučka a Espinosy otočily vývoj skóre.

Tři body jim ale nebyly přány, po vlastní brance Kloučka bylo opět srovnáno. A při penaltách se znovu více dařilo soupeři.

Lovosice - Duchcov 2:3 np●Branky: 73. Klouček, 75. Espinosa - 37. Giňa, 82. vlastní, ŽK 1:2, poločas 0:1, r. Mecl, 50.
●Lovosice: Šafránek - Klement, Vochomůrka, Husar, Kovařík - Walter, Hušek (61. Podrazil, 87. Stašek), Krpeš, Baborák - Espinosa, Klouček.