V duelu druhého s prvním sice měli v úvodu územní převahu domácí, ale jako první využili jedno z okének v defenzivě SK Rumburští. Za obranu si zaběhl Bandas a v 13. minutě prostřelil Kyselu. Inkasovaný gól Hrobecké nezlomil, o deset minut později zahrával od postranní čáry standardku Vokálek a poprvé nachytal Bednáře, když míč zakroutil na zadní šibenici – 1:1. Obrat pak zařídila o chvíli později hlavička Mikase.

V 34. minutě přišla další standardka domácích a Vokálek téměř ze stejného místa překonal rumburského gólmana podruhé. Ten se musel červenat i těsně před poločasem, kdy ho zdálky prostřelil Mikas – 4:1. Domácí nehráli úplně bez chybiček, ale ty nedokázal Rumburk potrestat. Naopak po akci Brožíka zvyšoval na 5:1 Horký a šestý gól dal po akci Slavíčka Mikas. V závěru pak z penalty trefil Pilko jen břevno. „Jsem hlavně rád, že po hrubé chybě obrany se nám podařilo dát rychle kontaktní gól, což nás nakoplo. Pak samozřejmě Vokálek trefil během sedmi minut dvakrát šibenici. Dali jsme na 4:1 a druhá půle byla spíš udržovací. Rumburk začal hrát na čtyři útočníky, ale kromě dvou šancí, do kterých jsme ho pustili chybami, nic neměl. My naopak mohli ještě navýšit skóre. Myslím, že se na to dalo celkem dívat," usmíval se kouč vítězů Marián Řízek.

Křešice sice vedly, ale Pokratice do poločasu srovnaly a po změně stran přidaly další tři góly.

„Začali jsme dobře, ale pak jsme udělali jednu chybu a Lepič z malého vápna prostřelil Doška. Ten nás pak za stavu 1:0 podržel při sólovém nájezdu Satrana. To byly ale asi naše jediné chyby. Srovnali jsme pěkným trestňákem Písaře. Těsně před poločasem Kocmanovi zneškodnil tutovku gólman. Ve druhé části už jsme byli jasně lepší. Hlavní bylo, že jsme pokryli Satrana s Lepičem a sami se třikrát parádně trefili. Nejprve skóroval po nacvičené akci Novák, pak se levačkou trefil Písař a skóre uzavřel znovu Novák. Kdybychom v koncovce zachovali klid, mohlo to být ještě lepší," dodal pokratický kouč Miloslav Macel.

Za úmorného vedra si nechtěli fotbalisté Libouchce udělat do Travčic jen povinný výlet a žízeň. „Zápas se odehrál v pohodovém tempu, snad jen rozhodčí mohl šetřit žlutými," usmíval se po utkání asistent trenéra Libouchce Václav Strádal. První gól byl z kategorie chytrých. „Jejich brankář se vysouval hodně z brány, tak se nám ho podařilo přehodit. Sice se na nás domácí tlačili a chtěli vyrovnat, ale naše obrana fungovala jako celé jaro dobře," pochválil Strádal. A když už přeci jen bylo nutno zakročit, mezi tyčemi stál jistý Klačanský. „Podržel nás, při druhé trefě zatáhl míč Šum a dal nabíhajícímu Černohorskému, ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Jsme spokojeni, ostatně jako už čtyři kola za sebou," smál se asistent.

„Ten první gól byl pro nás smolný, ztratili jsme míč na půlce a ten jejich kluk to zkusil. Vyšlo mu to perfektně. Pak jsme tam něco měli, ale nic tam nepadlo. V tom horku to bylo takové utahané, bylo znát, že ani jednomu mačaftu o nic nejde," poznamenal šéf domácího týmu Miloslav Tlatla. 


Hrobce - Rumburk 6:1

• Branky: Mikas 3, Vokálek 2, Horký – Bandas, ŽK 1:4, poločas 4:1, r. Čáka, 150.
• Hrobce-Roudnice: Kysela – P. Slavíček, Horký, P. Bartůněk, Púčala – J. Slavíček, Polák, Mikas (80. Meduna), Horký (Lukeš) – Brožík (80. Gaube), Vokálek.


Křešice - Pokratice 1:4

• Branky: Lepič – Novák 2, Písař 2, ŽK 1:1, poločas 1:1, r. Voborník, 60.
• Křešice: Větvička – Matička, Cibulka, Hrdý, Suchánek – Tirdil, Kuchař (75. Rusý), Patka, Espinosa – Lepič, Satran.
• Pokratice: Došek – Bobek, Novák, Kocman, Suk (73. Holý) – Chvála (70. Toufar), Krejčík, Kyzlík (65. Rosenkranc), Mikoláš – Bergmann, Písař (85. Šišovský).


Travčice - Libouchec 0:2

• Branky: Strnad, Černohorský,  ŽK 3:6, poločas 0:1, r. Novotný, 70.
• Travčice: Němec – Sedlák, Vochomůrka (60. Serbený), Kočí, Janouš (70. Novák) – Červenka, Mazánek, Hančl, Sýkora – Kavina (70. Pergl), Polák.